THE THIRSTY
LAWYER

RESTO-BAR IN THE VIBRANT
STRAIT STREET, VALLETTA

Client
The Thirsty Lawyer

www.thethirstylawyer.com

Sector
Hospitality

Discipline
Brand Identity
Interiors & Architecture
Civil & Structure Engineering

Client
The Thirsty Lawyer

www.thethirstylawyer.com

Sector
Hospitality

Discipline
Brand Identity
Interiors & Architecture
Civil & Structure Engineering

The Thirsty Lawyer 

The Thirsty Lawyer is a concept restaurant and bar in the historic and vibrant Strait Street in the capital city of Malta, Valletta.

The interior design and brand identity were inspired by the Art Deco architecture which was the style predominantly used during the prohibition period. Brass elements and a dark grey and red colour palette, derived from research of the era, were used. Bureau 105 was tasked with creating the architectural flow of space use, structural alteration (considering the overlying historical building fabric), interior design and brand identity.

The courtyard, within which the private dining area was located, was roofed over with a glass roof in order to exploit the limited amount of natural light entering the project space. The client requested to maximise the capacity of patrons. This meant that a combination of banquette seating and individual tables were allocated within the various spaces while creating a different ambience and originality of design in each area.

 

The Thirsty Lawyer 

The Thirsty Lawyer is a concept restaurant and bar in the historic and vibrant Strait Street in the capital city of Malta, Valletta.

The interior design and brand identity were inspired by the Art Deco architecture which was the style predominantly used during the prohibition period. Brass elements and a dark grey and red colour palette, derived from research of the era, were used. Bureau 105 was tasked with creating the architectural flow of space use, structural alteration (considering the overlying historical building fabric), interior design and brand identity.

The courtyard, within which the private dining area was located, was roofed over with a glass roof in order to exploit the limited amount of natural light entering the project space. The client requested to maximise the capacity of patrons. This meant that a combination of banquette seating and individual tables were allocated within the various spaces while creating a different ambience and originality of design in each area.

The Thirsty Lawyer 

The Thirsty Lawyer is a concept restaurant and bar in the historic and vibrant Strait Street in the capital city of Malta, Valletta.

The interior design and brand identity were inspired by the Art Deco architecture which was the style predominantly used during the prohibition period. Brass elements and a dark grey and red colour palette, derived from research of the era, were used. Bureau 105 was tasked with creating the architectural flow of space use, structural alteration (considering the overlying historical building fabric), interior design and brand identity.

The courtyard, within which the private dining area was located, was roofed over with a glass roof in order to exploit the limited amount of natural light entering the project space. The client requested to maximise the capacity of patrons. This meant that a combination of banquette seating and individual tables were allocated within the various spaces while creating a different ambience and originality of design in each area.

The Thirsty Lawyer 

The Thirsty Lawyer is a concept restaurant and bar in the historic and vibrant Strait Street in the capital city of Malta, Valletta.

The interior design and brand identity were inspired by the Art Deco architecture which was the style predominantly used during the prohibition period. Brass elements and a dark grey and red colour palette, derived from research of the era, were used. Bureau 105 was tasked with creating the architectural flow of space use, structural alteration (considering the overlying historical building fabric), interior design and brand identity.

The courtyard, within which the private dining area was located, was roofed over with a glass roof in order to exploit the limited amount of natural light entering the project space. The client requested to maximise the capacity of patrons. This meant that a combination of banquette seating and individual tables were allocated within the various spaces while creating a different ambience and originality of design in each area.

The Thirsty Lawyer 

The Thirsty Lawyer is a concept restaurant and bar in the historic and vibrant Strait Street in the capital city of Malta, Valletta.

The interior design and brand identity were inspired by the Art Deco architecture which was the style predominantly used during the prohibition period. Brass elements and a dark grey and red colour palette, derived from research of the era, were used. Bureau 105 was tasked with creating the architectural flow of space use, structural alteration (considering the overlying historical building fabric), interior design and brand identity.

The courtyard, within which the private dining area was located, was roofed over with a glass roof in order to exploit the limited amount of natural light entering the project space. The client requested to maximise the capacity of patrons. This meant that a combination of banquette seating and individual tables were allocated within the various spaces while creating a different ambience and originality of design in each area.

 

the-thirsty-lawyer-logo-1920×600
the-thirsty-lawyer-front-bar-clock-1920×1145
1920×1145-large-clockbar-front

The use of geometric patterns, inspired by the era, were used throughout the interior and branding design. The diamond shape was used to link the design in different rooms. The culmination of use of geometry was by fitting a folded-roof soffit in the main dining room which also served the purpose to house all services and acoustic/soundproofing materials.

The premises was design acoustically to benefit both the performers on stage as well as patrons but also fitted with sound insulation to enable late performance and reduce nuisance to third-party properties. This was done by carefully positioning sound absorbent and diffusion materials within the walls and ceiling of the area immediately adjacent to the stage.

The use of geometric patterns, inspired by the era, were used throughout the interior and branding design. The diamond shape was used to link the design in different rooms. The culmination of use of geometry was by fitting a folded-roof soffit in the main dining room which also served the purpose to house all services and acoustic/soundproofing materials.

The premises was design acoustically to benefit both the performers on stage as well as patrons but also fitted with sound insulation to enable late performance and reduce nuisance to third-party properties. This was done by carefully positioning sound absorbent and diffusion materials within the walls and ceiling of the area immediately adjacent to the stage.

The use of geometric patterns, inspired by the era, were used throughout the interior and branding design. The diamond shape was used to link the design in different rooms. The culmination of use of geometry was by fitting a folded-roof soffit in the main dining room which also served the purpose to house all services and acoustic/soundproofing materials.

The premises was design acoustically to benefit both the performers on stage as well as patrons but also fitted with sound insulation to enable late performance and reduce nuisance to third-party properties. This was done by carefully positioning sound absorbent and diffusion materials within the walls and ceiling of the area immediately adjacent to the stage.

The use of geometric patterns, inspired by the era, were used throughout the interior and branding design. The diamond shape was used to link the design in different rooms. The culmination of use of geometry was by fitting a folded-roof soffit in the main dining room which also served the purpose to house all services and acoustic/soundproofing materials.

The premises was design acoustically to benefit both the performers on stage as well as patrons but also fitted with sound insulation to enable late performance and reduce nuisance to third-party properties. This was done by carefully positioning sound absorbent and diffusion materials within the walls and ceiling of the area immediately adjacent to the stage.

The use of geometric patterns, inspired by the era, were used throughout the interior and branding design. The diamond shape was used to link the design in different rooms. The culmination of use of geometry was by fitting a folded-roof soffit in the main dining room which also served the purpose to house all services and acoustic/soundproofing materials.

The premises was design acoustically to benefit both the performers on stage as well as patrons but also fitted with sound insulation to enable late performance and reduce nuisance to third-party properties. This was done by carefully positioning sound absorbent and diffusion materials within the walls and ceiling of the area immediately adjacent to the stage.

1920×1145-large-ceiling-b
the-thirsty-lawyer-3dvisualization-dining-1145×1145
the-thirsty-lawyer-dining-1145×1145
1920×1145-large-3dsecondbar
The-Thirsty-Lawyer-second-bar-1920×1145
1920×1145-large-lounge
the-thirsty-lawyer-lounge-render3d-1145×1145
the-thirsty-lawyer-lounge-photo-1145×1145
the-thristy-lawyer-menu-gold-960×960
the-thirsty-lawyer-bathroom-door-signage-960×960

DRAWINGS

thethirstylawyer-barsoffit-bw
thethirstylawyer-clockgeardetail
thethirstylawyer-barcounterdetail

MORE PROJECTS

Ready to Talk?

BUREAU 105

52
Triq Sir Antonio Micallef
Balzan, BZN 1162
info@bureau105.studio

©2020 Bureau 105. All rights reserved.